Information från styrelsen

Märkligt år…

År 2020 är väl ett år vi alla kommer minnas som ett märkligt år kantat av pandemi med allt vad det har inneburit, arbetet i styrelsen har löpt på och vi löste givetvis vårt samarbete med digitala möten istället för fysiska. Nedan lite kort information om vad som skett de senaste månaderna.

Målning av loftgångar

Vid den extriöra målningen av höghusen 2019 ingick målning av golven i loftgångarna. Föreningen hade blivit rekommenderad att underhålla målningen av betonggolvet för att skydda betongen med färg för att minska risken för att den tar åt sig vatten och att armeringen rostar. Då det efter första första målningen visade sig vara fel på färgen, bokades företaget hit för ommålning av vissa partier där färg börjat lossna från underlaget. De kom tillbaka och genomförde ommålning, dock med varierat resultat så i September var de tillbaka och genomförde yttligare en målning på vissa partier, tyvärr inte heller denna gång med helt fullgott resultat vilket gör att arbetet delvis kommer att göras om på ett fåtal loftgångar till våren. Vi återkommer med mer information till de berörda när det närmar sig.

Städdag

Då Covid-19 hållt oss alla i ett hårt grepp genom hösten/vintern är vi ändå nöjda över att det på ett säkert sätt gick att genomföra städdagen den 7:e November. Vi glädjs av alla hjälpsamma medlemmar som kom ut och hjälpte till att göra gården fin tillsammans trots lite annorlunda upplägg. Vi hoppas på fint deltagande till kommande vårstädning 2021.

Överlåtelser

Det har varit en del överlåtelser av lägeheter under senare delen av året och vi önskar lycka till i det nya boendet för de som flyttat/flyttar ut och välkomnar varmt våra nya medlemmar som flyttat/flyttar in!

Utemiljö

Det har genomförts en lekplatsbesiktning av gården och på förskolas gård. De ev åtgärder som behövde genomföras är nu utförda. Bla har förskolans gård fått utebelysning för att lysa upp en annars ganska mörk gård, ny sandlåda finns och i den ny sand samt justering av en vippgunga.

Vi har även haft besök av Jackson Trädvård som kom och beskar några av våra träd på gården.

Kommmande uppgifter

Enligt vår underhållsplan är det nu dags att se över status på våra avloppstammar, vilket blir en punkt på vår agenda under 2021. Vi kommer givetvis informera er närmre när vi är igång med det arbetet.

En annan fråga för 2021 är hantering av matavfall och Stockholm vatten och avfall kommer att besöka oss för att se vad det finns för förutsättningar.

Styrelsen önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!